Hongarije in Nederland is de titel van een prachtig schilderij van Jan Cremer. Dit schilderij illustreert mij heel goed als persoon en laat ook de passie voor mijn werk als freelance taaldocente, vertaalster en tolk zien.

Ik ben in 1975 te Boedapest geboren en woon sinds 1998 met mijn Nederlandse man en inmiddels drie kinderen met heel veel plezier in Nederland. Mijn HBO opleiding heb ik succesvol in Nederland afgerond en daarna heb ik nog een Post-hbo lerarenopleiding "Nederlands als tweede taal " gevolgd.

Sinds 2006 geef ik taalcursussen Hongaars en in 2010 ben ik begonnen met het geven van cursussen Nederlands als tweede taal. Inmiddels verzorg ik niet alleen taalcursussen maar ook ‘taaltrainingen op maat’, inburgeringscursussen, in-company trainingen en cultuurtrainingen. Daarnaast ontwikkel ik lesmateriaal en ik voer vertaal- en tolkopdrachten uit, zowel in de Nederlandse als in de Hongaarse taal.

Zo zijn de twee culturen waarin ik leef en denk en waarvan ik ontzettend veel hou, mijn beroep geworden. Naast de nodige kennis, probeer ik ook deze passie aan mijn cursisten over te dragen.